Waarom zijn ( fruitzuur ) peelings goed voor onze huid?

By 14 februari 2018Huid

Wat zijn peelings?

Een peeling stimuleert de cel vernieuwing en verwijdert de dode huidcellen. Een gezonde huid vernieuwt zich in ongeveer 28 dagen maar wanneer we ouder worden of bijvoorbeeld veel in de zon hebben gelegen vertraagd onze cel vernieuwing waardoor onze huid er mat, vaal en grof uit kan zien.
Een peeling kan uw huid stimuleren naar een snellere cel vernieuwing waardoor deze weer naar 28 gaat en uw huid weer gaat stralen! Uw huid wordt dus jonger, gladder en daardoor egaler.

Er zijn diverse soorten peelingen op de markt en vaak heeft iedere peeling zijn eigen werking om een huidprobleem of huidconditie aan te pakken. Tijdens een peeling wordt gewerkt met fruitzuren (AHA en BHA zuren). Dit kunnen zijn glycolzuur, melkzuur, appelzuur, salicylzuur, enz. Ieder fruitzuur heeft zijn eigen werking en eigenschappen. Salicylzuur werkt bijvoorbeeld talg oplossend en is daardoor heel erg fijn wanneer uw huid heel erg vet is of onderhuidse ontstekingen heeft. Melkzuur werkt weer prachtig op pigmentvlekken!
Een peeling werkt huid verjongend doordat zij o.a. de cel vernieuwing stimuleren en dode huidcellen verwijderen.

Maar pas op!

De PH waarde van een peeling bepaalt ook mede de sterkte van een peeling. Wij werken met PH waarde 3,0 waardoor deze veilig is en mild is voor de huid maar wel effectief!
Bestel nooit zomaar een AHA peeling via internet. Deze peelingen kunnen een PH waarde van 2 of zelfs lager bevatten waardoor de kans op beschadigingen en schaafwondjes erg groot is! Laat daarom een peeling met AHA zuren altijd uitvoeren door een specialist of arts.

Bent u benieuwd geraakt wat een peeling voor uw huid kan doen en welke voor u geschikt is? Maak snel een vrijblijvende afspraak ( intake ) bij ons!

 

Leave a Reply

test