Voeding in relatie tot couperose of rosacea

By 10 oktober 2017Huid, Voeding

Helaas zijn er nog al wat voedingsmiddelen die histamine vormend zijn en daardoor de huid nog roder kunne kleuren. Heeft u hier al eens op gelet?

Voedingsmiddelen die vlammende roodheid kunnen veroorzaken bij Rosacea, Acne Rosacea

Bananen
Citrusvruchten
Kapucijners
Bonen
Spinazie
Tomaten
Aubergine
Avocado’s
Pepers
Chili
Rozijnen
Pruimen
Vijgen
Melkproducten
Kaas
Melk
Eieren
Chocolade
Vanille
Parfum
Haarsprays
Zeep
Suiker
Steroïden
Histamine *
Alcohol
Cafeïne
Koffie
Hete Dranken
Koolhydraten
Rood Vlees
Lever

Wat te vermijden bij Rosacea:

Voedsel en dranken met cafeïne: hete thee en koffie zijn het ergste.
Voeding met een hoog percentage histamine*: hieronder valt gefermenteerd voedsel (inclusief wijn, bier, ciders en azijn) ingeblikte vis (zoals ansjovis, tonijn, haring, sardines, en makreel) bewerkt vlees (rund, varken, kip) en zelfs Oriëntaals voedsel.
Pittig gekruid voedsel met paprika, peper cayenne en andere specerijen.
Transvetzuren: in koekjes, snoep, chips, frituur, sausjes, bak en braad producten etc, zie foto.
Toevoegingen: de lijst met toevoegingen kan erg lang zijn, maar de meest voorkomende zijn nitraten, sulfaten en MSG (Vetsin).
Andere voeding: citrusvruchten, sterke kazen, chocolade, tomaten.

Zoals u kunt zien in de bovenstaande lijst, zijn er heel wat voedingsmiddelen die roodheid kunnen veroorzaken. Iedereen met rosacea zou de tijd moeten nemen om een persoonlijk dagboek bij te houden. Het identificeren van triggers kan zeer nuttig zijn en een hoop opvlammingen voorkomen. Het is de moeite waard om voor een paar maanden je eetgewoonten bij te houden om je triggers te ontdekken.

 

Heel veel succes!

 

Leave a Reply

test