” Een zonnenbankje pakken” is dat nou echt zo slecht?

By 5 april 2018Huid

De zonnebank. We willen er toch allemaal uitgerust, gezond en fris uitzien?

Dan kan een bezoekje aan de zonnen studio eens in de maand toch geen kwaad zou je denken? Jawel!
Helaas zijn er volgens vele onderzoeksresultaten o.a van het medisch Centrum van Rotterdam bekend dat veel mensen met huidkanker in het verleden onder de zonnebank zijn geweest. Door het bezoeken van de zonnebank verhoogd een jonge vrouw met een licht huidtype de kans op een melanoom met 40 % en dat is schokkend!!

Het aantal gevallen met huidkanker blijft toenemen en huidkanker is de meest voorkomende vorm van huidkanker.

Is er verschil tussen de zonnebank en de zon?
In zonnebanken zit vooral uv-a-straling en de a staat voor ageing. Deze straling dringt diep in onze huid voor en zorgt voor huidveroudering en rimpels en dat willen we natuurlijk niet!
De echte zon heeft naast uv-a straling ook veel uv-b straling waarbij de b staat voor burning. van deze straling kan je verbranden maar zorgt ook voor vit D aanmaak. Helaas zit in de zonnebank erg weinig uv-b licht waardoor je weinig vit D aanmaakt onder de zonnenbank. Een kwartiertje buiten wandelen is dus effectiever.

Dit onderwerp gaat mij zeer aan het hart en ik hoop met deze blog u wakker te kunnen schudden!
Ga niet voor kort en snel resultaat maar voor een langdurige mooie en gezonde huid.
Meiden die nog jong zijn zullen de huidschade nog niet zo snel opmerken maar na een aantal jaren kan deze schade tot uiting komen in vormen van huidkanker, verhoorning  en rimpels, helaas te laat.
Mijn ideale tip is om eens in de week een mooie spray tan te gebruiken. Marc Inbane is bij mij favoriet en geeft een natuurlijke bruine gloed zonder oranje strepen. Vraag ernaar in onze winkel of probeer de spray tan eens uit!

Leave a Reply

test