Een peeling in de zomer ondergaan. Verstandig?

By | Huid | No Comments

Peeling in de zomerperiode

Deze vraag horen wij vaker in de zomerperiode. Een peeling verdunt als het ware de huid en een huid die dunner is zal natuurlijk kwetsbaarder zijn.  Dat klopt! En daarom is het ook belangrijk dat een huid een aantal weken hersteld na een intensieve peeling. Het is ook belangrijk de huid elke dag te beschermen tegen Uv-stralen met minimaal factor 30 min voorkeur gaat zelf uit naar factor 50. Nu maar ook in de winter of in de herfst. De huid moet altijd beschermt worden om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Uiteraard is het wel nodig om de  Uv -bescherming wat vaker ( om de 2 á 3 uur ) opnieuw op te brengen in de zomermaanden wanneer u vol in de zon op een terrasje zit of lekker naar het strand gaat.

Wij werken met veilige peelings die niet te diep in de huid gaan en maar een klein dun laagje van de huid halen. Onze toegevoegde werkstoffen verzachten en herstellen de huid meteen.  Vervellen van de huid is minimaal en door de zachte samenstelling is het mogelijk om ook te peelen in de zomer.

Juist is de zomer verdient onze huid extra aandacht!

 

 

 

Chronische roodheid in het gezicht

By | Huid | No Comments

Leuk dat gezonde blosje maar eeuwig rood zijn is en blijft vervelend

Stel je eens voor dat je altijd een rood hoofd hebt, camoufleren werkt ook niet en wat je ook doet, de roodheid komt weer op zetten. Nu is een permanente oplossing tegen roodheid nog niet uitgevonden en wat effectief werkt heeft een flinke portie geduld, maar vooral consequent zijn nodig.
Vaak willen mensen een probleem snel opgelost hebben, zonder zich eerst te verdiepen in het werkelijke probleem. Chronische roodheid is namelijk altijd een symptoom, en dat betekent dat de oorzaak iets anders is.

Graag wil ik uitleggen wat nu de wetenschappelijke oorzaak van roodheid is.

Dus geen overmatig alcoholgebruik, gevoelige huid of kruidig eten maar to the point. En daarvoor gaan we een kijkje nemen “in” de huid en niet “op”de huid.
Allereerst op celniveau: hier komt zuurstof vanuit het bloed. Zuurstof wordt verbruikt door onze cellen, en daarbij komen nu eenmaal afvalstoffen vrij. Dit proces zorgt voor het vrijkomen van ROS (Reactive Oxygen Species) en zorgt als het ware voor het verroesten van de cel. In consumententaal kun je dit het verouderingsproces noemen. Dit is een normaal proces en daar is niets verkeerds aan. Bij sommige mensen geeft dit proces irritatie en hitte, wat zich uit in een overmatige doorbloeding. Hiervoor hoef je trouwens niet al ouder te zijn.
Door al het blozen en overmatige irritatie komen er in de huid bepaalde processen op gang. Deze processen zorgen op termijn voor problemen. Er zijn drie oorzaken waardoor men in een chronische neerwaartse spiraal komt. Wil je deze neerwaartse spiraal doorbreken dan zul je hier dus iets aan moeten doen. Hieronder leg ik uit is wat de problemen zijn en wat je hieraan kunt doen. De problemen kunnen tegelijkertijd een rol spelen, maar ook afzonderlijk.

Oorzaken:

1. Verlies van elasticiteit in haarvaatjes.
Je begrijpt het waarschijnlijk al: doordat de rek uit de haarvaatjes is, zullen de haarvaatjes stuk gaan en lekken. Wil je hier iets aan doen, dan kan je de huid behandelen met een laser. Dit is wel een korte termijn oplossing: als er niets aan de huidconditie wordt gedaan, blijven de haarvaatjes zwak en zullen er nieuwe lekkende haarvaatjes ontstaan. Ga je voor een duurzaam resultaat, dan zal je de huid moeten stimuleren in plaats van kalmeren. Dit kan met behulp van microneedling, skin needling of peelings. Voor thuisgebruik mag Retinol niet ontbreken: Retinol verstevigt de haarvaatjes en brengt balans in de stofwisseling. In de behandeling heeft ook Amandelzuur een hele positieve bijdrage. Hierdoor neemt de algehele steunfunctie van de haarvaatjes toe en het bestrijdt de poreusheid van haarvaatjes.
2. Infectie.
Waarschijnlijk heb je al eerder gehoord van de Demodex mijt. Deze parasiet leeft op dode huidcellen in de haarschacht en zorgt voor roodheid en onrust van de huid. Het definitief behandelen van deze mijt kan door middel van medicatie. Helaas hebben wij deze middelen niet tot onze beschikking, maar we komen al een heel eind met het peelen van de huid d.m.v. antibacteriële stoffen zoals Salicylzuur. Geen voeding voor de mijt betekent dat hij zal sterven of op zoek zal gaan naar een andere gastheer. Je herkent deze mijt aan pustelachtige ontstekingen, vooral op en rond de neus.
3. Ontsteking.
Hierbij gaat het om een andere ontsteking dan een puist of iets wat erop lijkt. Het gaat namelijk om ontsteking op celniveau. Hierbij kun je als behandeling aan alles denken wat gezond is zoals voeding en positieve leefgewoonten. Als werkstof is bewezen dat Vitamine B3 (Niacinamide) een zeer gunstige werking heeft bij het bestrijden van ontstekingen in de cel. Als je niet weet welke van deze drie de oorzaak is en er geen pustelachtige ontstekingen zijn, maak dan een combinatie van punt 1 en 3.
Het behandelen van chronische roodheid, hetzij in de salon alsmede thuis heeft geduld nodig. Aangezien alle effectieve behandelingen en producten zijn gebaseerd op het stimuleren van collageen in de haarvaten, duurt het minstens 6-8 weken voordat de roodheid zichtbaar en blijvend zal verminderen. . Het is nooit duidelijk bewezen, maar ik geloof erin dat roodheid met aanleg te maken heeft. Eenmaal aanleg tot roodheid zal men altijd de neiging blijven houden om rood op te kleuren. Het is dus iets om de rest van je leven rekening mee te houden. Gelukkig zijn er steeds meer producten die werkelijk effect hebben op chronische roodheid, maar onthoud altijd de drie gouden regels voor het behandelen van chronische roodheid: geduld, consequent volhouden met producten en behandelingen en als laatste: acceptatie. Accepteer dat het met aanleg te maken heeft en dat het resultaat altijd bijgehouden moet worden, want anders komt het terug!

 

 

Bron: Dermaesthetics Ahmed Turkani

” Een zonnenbankje pakken” is dat nou echt zo slecht?

By | Huid | No Comments

De zonnebank. We willen er toch allemaal uitgerust, gezond en fris uitzien?

Dan kan een bezoekje aan de zonnen studio eens in de maand toch geen kwaad zou je denken? Jawel!
Helaas zijn er volgens vele onderzoeksresultaten o.a van het medisch Centrum van Rotterdam bekend dat veel mensen met huidkanker in het verleden onder de zonnebank zijn geweest. Door het bezoeken van de zonnebank verhoogd een jonge vrouw met een licht huidtype de kans op een melanoom met 40 % en dat is schokkend!!

Het aantal gevallen met huidkanker blijft toenemen en huidkanker is de meest voorkomende vorm van huidkanker.

Is er verschil tussen de zonnebank en de zon?
In zonnebanken zit vooral uv-a-straling en de a staat voor ageing. Deze straling dringt diep in onze huid voor en zorgt voor huidveroudering en rimpels en dat willen we natuurlijk niet!
De echte zon heeft naast uv-a straling ook veel uv-b straling waarbij de b staat voor burning. van deze straling kan je verbranden maar zorgt ook voor vit D aanmaak. Helaas zit in de zonnebank erg weinig uv-b licht waardoor je weinig vit D aanmaakt onder de zonnenbank. Een kwartiertje buiten wandelen is dus effectiever.

Dit onderwerp gaat mij zeer aan het hart en ik hoop met deze blog u wakker te kunnen schudden!
Ga niet voor kort en snel resultaat maar voor een langdurige mooie en gezonde huid.
Meiden die nog jong zijn zullen de huidschade nog niet zo snel opmerken maar na een aantal jaren kan deze schade tot uiting komen in vormen van huidkanker, verhoorning  en rimpels, helaas te laat.
Mijn ideale tip is om eens in de week een mooie spray tan te gebruiken. Marc Inbane is bij mij favoriet en geeft een natuurlijke bruine gloed zonder oranje strepen. Vraag ernaar in onze winkel of probeer de spray tan eens uit!

Wij zijn genomineerd!

By | Huid | 2 Comments

Super blij en trots zijn wij!

Na bezocht te zijn door een mysterygast en een bedrijfsplan te hebben geschreven zijn wij officieel vanuit Cenzaa genomineerd voor de beste huidexpert van midden Nederland!

In Juni zal de winnaar bekend worden gemaakt.
Duimt u voor ons mee?

Waarom zijn ( fruitzuur ) peelings goed voor onze huid?

By | Huid | No Comments

Wat zijn peelings?

Een peeling stimuleert de cel vernieuwing en verwijdert de dode huidcellen. Een gezonde huid vernieuwt zich in ongeveer 28 dagen maar wanneer we ouder worden of bijvoorbeeld veel in de zon hebben gelegen vertraagd onze cel vernieuwing waardoor onze huid er mat, vaal en grof uit kan zien.
Een peeling kan uw huid stimuleren naar een snellere cel vernieuwing waardoor deze weer naar 28 gaat en uw huid weer gaat stralen! Uw huid wordt dus jonger, gladder en daardoor egaler.

Er zijn diverse soorten peelingen op de markt en vaak heeft iedere peeling zijn eigen werking om een huidprobleem of huidconditie aan te pakken. Tijdens een peeling wordt gewerkt met fruitzuren (AHA en BHA zuren). Dit kunnen zijn glycolzuur, melkzuur, appelzuur, salicylzuur, enz. Ieder fruitzuur heeft zijn eigen werking en eigenschappen. Salicylzuur werkt bijvoorbeeld talg oplossend en is daardoor heel erg fijn wanneer uw huid heel erg vet is of onderhuidse ontstekingen heeft. Melkzuur werkt weer prachtig op pigmentvlekken!
Een peeling werkt huid verjongend doordat zij o.a. de cel vernieuwing stimuleren en dode huidcellen verwijderen.

Maar pas op!

De PH waarde van een peeling bepaalt ook mede de sterkte van een peeling. Wij werken met PH waarde 3,0 waardoor deze veilig is en mild is voor de huid maar wel effectief!
Bestel nooit zomaar een AHA peeling via internet. Deze peelingen kunnen een PH waarde van 2 of zelfs lager bevatten waardoor de kans op beschadigingen en schaafwondjes erg groot is! Laat daarom een peeling met AHA zuren altijd uitvoeren door een specialist of arts.

Bent u benieuwd geraakt wat een peeling voor uw huid kan doen en welke voor u geschikt is? Maak snel een vrijblijvende afspraak ( intake ) bij ons!

 

Kurkuma het gele goud

By | Huid, Recepten, Voeding | One Comment

Kurkuma wat is het?

Je hoort er de laatste tijd steeds meer over, kurkuma is een echte superfoodie.
Kurkuma is een geel poeder afkomstig van de geelwortel. Als familie van de gember, is het niet zo verwonderlijk dat ook kurkuma allerlei gezondheid bevorderende eigenschappen bezit. Kurkuma wordt al duizenden jaren ingezet tegen allerlei kwalen en in de Ayurveda en de traditionele Chinese geneeskunst wordt het vooral gewaardeerd om de ontstekingsremmende eigenschappen.
Het wordt zowel inwendig als uitwendig gebruikt bij ontstekingen, leveraandoeningen, darmklachten, huidaandoeningen, kiespijn, geelzucht en menstruatieklachten.In India wordt het zelfs gebruikt bij een verkoudheid of griepje en in warme melk gedronken.

Kurkuma is ook prachtig om mee te detoxen en je lichaam te zuiveren omdat het prachtig op de lever werkt.
Wij hebben een heerlijk recept voor je samengesteld! Vanavond lekker op de bank met een glas warme melk met kurkuma. Laat dat detoxen maar beginnen.

Recept kurkuma melk:

  • 1 glas amandelmelk
  • 1 theelepel kaneel ( stabiliseert de bloedsuiker spiegel )
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel honing of agave siroop naar keuze toevoegen

Alle ingrediënten bij elkaar verwarmen en genieten maar!

 

Supplementen werken die nu echt?

By | Huid | No Comments

Het ene supplement is het andere niet!

Voor een mooie, gezonde, stralende huid is meer nodig dan alleen verzorging van buitenaf. Aan het begin van ieder seizoen is het goed om het lichaam van binnenuit te reinigen. Zeker na de winter, wanneer we veel stevige kost hebben gegeten en vaak minder hebben bewogen. Bij de stofwisseling komen veel schadelijke stoffen vrij en dat leidt nogal eens tot een vale, doffe huid. Een teveel aan afvalstoffen kan ook de oorzaak zijn van vermoeidheid, hoofdpijn, gebrek aan concentratie en energie.

Maar al te vaak eten we niet volgens de Schijf van Vijf. Daar is onze intensieve manier van leven met overvolle agenda’s mede schuldig aan. Ook een goed ontbijt is er bij menigeen niet bij, daar gunnen we ons de tijd niet voor. Toch is dat belangrijk om onze motor na de nachtrust op gang te brengen. Voldoende groenten en fruit eten we ook al niet meer; het vlees dat we eten bevat hormonen en de vis te veel kwik. Daarbij komt dat ons voedsel te weinig essentiële vitamines, mineralen en sporenelementen bevat, omdat de grond is uitgeput en de lucht vervuild is.
Een voedingssupplement is dan tegenwoordig ook geen overbodige luxe.
Het verschil:
Waarin verschillen nu de voedingssupplementen van Cenzaa en Beauty Supps met die van andere merken. Om te beginnen zijn de werkzame stoffen gestanddariseerd en bio identiek. Dat willen zeggen dat de hoeveelheid vitamines, mineralen en kruiden altijd dezelfde is, en heel belangrijk, ook altijd dezelfde hoge kwaliteit heeft. Wij gebruiken bijvoorbeeld vitamine C die afkomstig is van de acerolakers, omdat die van alle bronnen het hoogste vitamine C gehalte bevat. Nu kan een oogst wel eens wat minder uitvallen, maar dan zorgen wij dat het vitamine C gehalte in het supplement toch altijd 500 mg. is.


Verder kiezen wij voor de door het lichaam best opneembare vormen van de ingrediënten. Op die manier kan uw lichaam er ook echt van profiteren. Wanneer een supplement met vitamine E ook vitamine C bevat wordt de vitamine E zelfs “gerecycled”.
Wij zijn ook een van de weinigen die kruiden aan onze voedingssupplementen toevoegen. Die zorgen naast een geneeskrachtige, voor een synergetische werking. Ze versterken dus de werkzaamheid van de andere ingrediënten.

Gezonde chocolade mouse.

By | Recepten | No Comments

Gezonde chocolade mouse! Kan dat? Ja echt waar!

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • 2 grote eetlepels cacao
  • 1 banaan
  • cacao nibs of fruit.

Hoe?

Mix alle ingrediënten door elkaar en voeg als laatste ter decoratie of naar smaak fruit, cacao nibs of kokos toe.
U kunt de mouse eventueel zoeter maken door er honing of palmsuiker doorheen te roeren.

 

 

 

Eet smakelijk!

Voeding in relatie tot couperose of rosacea

By | Huid, Voeding | No Comments

Helaas zijn er nog al wat voedingsmiddelen die histamine vormend zijn en daardoor de huid nog roder kunne kleuren. Heeft u hier al eens op gelet?

Voedingsmiddelen die vlammende roodheid kunnen veroorzaken bij Rosacea, Acne Rosacea

Bananen
Citrusvruchten
Kapucijners
Bonen
Spinazie
Tomaten
Aubergine
Avocado’s
Pepers
Chili
Rozijnen
Pruimen
Vijgen
Melkproducten
Kaas
Melk
Eieren
Chocolade
Vanille
Parfum
Haarsprays
Zeep
Suiker
Steroïden
Histamine *
Alcohol
Cafeïne
Koffie
Hete Dranken
Koolhydraten
Rood Vlees
Lever

Wat te vermijden bij Rosacea:

Voedsel en dranken met cafeïne: hete thee en koffie zijn het ergste.
Voeding met een hoog percentage histamine*: hieronder valt gefermenteerd voedsel (inclusief wijn, bier, ciders en azijn) ingeblikte vis (zoals ansjovis, tonijn, haring, sardines, en makreel) bewerkt vlees (rund, varken, kip) en zelfs Oriëntaals voedsel.
Pittig gekruid voedsel met paprika, peper cayenne en andere specerijen.
Transvetzuren: in koekjes, snoep, chips, frituur, sausjes, bak en braad producten etc, zie foto.
Toevoegingen: de lijst met toevoegingen kan erg lang zijn, maar de meest voorkomende zijn nitraten, sulfaten en MSG (Vetsin).
Andere voeding: citrusvruchten, sterke kazen, chocolade, tomaten.

Zoals u kunt zien in de bovenstaande lijst, zijn er heel wat voedingsmiddelen die roodheid kunnen veroorzaken. Iedereen met rosacea zou de tijd moeten nemen om een persoonlijk dagboek bij te houden. Het identificeren van triggers kan zeer nuttig zijn en een hoop opvlammingen voorkomen. Het is de moeite waard om voor een paar maanden je eetgewoonten bij te houden om je triggers te ontdekken.

 

Heel veel succes!

 

Acne en voeding. Wat is de relatie?

By | Huid | No Comments

Acne bestrijden met gezonde voeding

Tekort aan belangrijke voedingsstoffen
Het grote probleem tegenwoordig is dat veel jongeren maar ook volwassenen niet voldoende belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgen. Daarbij bestaat het gemiddelde dieet uit veel snelle koolhydraten, suikers en veel vetten.
Met andere woorden, veel bewerkte voedingsmiddelen in plaats van verse natuurlijke voedingsmiddelen. Het gevolg is dat je huid niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en daardoor komen er steeds meer ontstekingen op totdat je op het punt bent gekomen dat je extreme acne hebt in het gezicht, nek, borst en rug.

Wanneer je acne hebt is het bovenal erg belangrijk om op je voeding te letten, maar zelfs als je geen huidproblemen hebt zal je moeten letten op je voeding omdat het om je gezondheid gaat. Hierbij zal je niet alleen moeten letten op de hoeveelheid ‘’koolhydraten, suikers en vetten’’ maar ook de bron hiervan!
Wanneer je ongezonde snelle koolhydraten eet (wit bloem, koekjes, beleg, hamburgers, wit brood) dan worden deze per direct omgezet in suikers. Wanneer je gezonde TRAGE koolhydraten eet gaat dit proces veel langzamer doordat er vezels bij zitten.
Hierdoor krijgt je lichaam het niet zo zwaar te verduren en heeft direct invloed op je huid en acne. Daarom hebben vaak mensen met een ongezonde leefstijl / voedingspatroon een huid vol met plekken. Ze hebben dit zelfs een keer onderzocht bij apen door belangrijke vitamines uit hun dieet te halen, het gevolg was dat de apen binnen een maand ook plekken en ontstekingen op de huid hadden ontwikkeld.
Ook moet je lichaam velen malen harder werken om je bloed weer schoon te maken van deze snelle koolhydraten wat resulteert in dat je nieren en lever harder moeten werken. Door tientallen jaren deze voedingspatroon vast te houden loop je zelf een erg vergroot risico op suikerziekte (diabetes) doordat je nieren uitgeput zijn. Ook wordt veel meer talg dan normaal aangemaakt en de kwaliteit is lang niet zo goed als het behoort te zijn.


Naast ervoor te zorgen dat je niet teveel en de juiste koolhydraten binnenkrijgt (uit verse groente, gevogelte, peulvruchten, vis) zal je ook de gezonde vetten moeten binnenkrijgen. Zo heb je onverzadigde en verzadigde vetten. Varkensvlees zit bijvoorbeeld VOL met verzadigde vetten en deze moet je juist niet hebben. Hierdoor loop je een verhoogd risico op overgewicht en zorgt als geen ander voor pukkels op de huid. De gezonde vetten is juist de ‘’way to go’’ en deze tref je aan in noten, vette vis en olijfolie Read More

test