Blog over huid

By 15 mei 2017Huid

Voeding tegen het verouderingsproces

Voldoende rust en slaap, een natuurlijke dag- en nachtritme, gezonde en volwaardige voeding, veel spontaan lachen, diep ademhalen, veel bewegen in de frisse buitenlucht dragen allemaal bij tot het behoud van de eeuwige jeugd en jong zijn, voelen en blijven. Hier volgen tips en adviezen welk voedsel je moet eten om veroudering te vertragen en van welk voedsel je absoluut af moet blijven.

 

Advies voor het goed eten van voedsel: goed kauwen!
Mensen eten te snel en te gehaast. Daardoor kauwen ze niet goed, waardoor te weinig speeksel wordt aangemaakt. Maag en darmen krijgen het zwaar te verduren en moeten veel harder werken om dit half gekauwde voedsel te verteren. Mineralen en vitamines worden hierdoor slecht opgenomen. Om het verouderingsproces te vertragen, is het uiterst belangrijk dat je goed op je voedsel kauwt zodat de spijsvertering kans krijgt om alle voedingstoffen goed te kunnen verdelen in je lijf.

 

 

Advies voor het koken van groenten: (het)gebruik het kookvocht!
Tijdens het koken van groenten lost (ongeveer) 25% van de in water oplosbare vitaminen op in het kookwater. Gebruik dit kookvocht als basis voor een soep of voor een saus. Voor iedereen met kleine kinderen: mix de groenten met het kookvocht tot een (redelijk) vloeibaar groenten papje. Zo´n groenten papje (hapje) zou een perfect voorafje kunnen zijn voor de rest van het gezin.

 

Algemene adviezen voor het bereiden van voedsel:
Stoof de groenten liever dan dat je het kookt.
Gril het vlees liever dan dat je het bakt
Gebruik zoveel mogelijk olijfolie tijdens het bereiden van voedsel
Verwerk waar mogelijk een teentje (geplette) knoflook
Gebruik geen tot minimaal keukenzout

Voorkom gisting, eet geen groente en fruit in dezelfde maaltijd!

Geraffineerd voedsel
Geraffineerd voedsel is geen voedsel. Er zitten geen enkele voedingswaarden in. Als we geluk hebben zit er in geraffineerd voedsel heel kleine beetjes vitamines en mineralen. Elementen die broodnodig zijn om de eeuwige jeugd na te jagen en de veroudering te verjagen!

Het gevaar van witte suiker, vroegtijdig veroudering
Suiker is ver-ruk-ke-lijk! Heerlijk! En is – als extra toevoeging – vaak en veel in ons voedsel terug te vinden. Ondanks dat suiker <alig is, is het een groot vergif! Suiker heeft namelijk een buitengewoon vervelende eigenschap: zodra we suiker hebben geconsumeerd, vreet het witte suiker binnen in ons lichaam al onze energie op: al onze vitamine, mineralen, bouwstenen, aminozuren, kortom: alles waar we energie van krijgen, wordt vrolijk vernietigd door de witte suiker! Na het consumeren van suiker voelen we ons moe, vermoeid en slaperig. Ons energiebron is namelijk opgevroten door het witte suiker! Alle elementen die broodnodig zijn tegen het gevecht van de veroudering zijn opgevroten door het suiker. Huidveroudering en rimpels hebben nu vrij spel…

Je eigen levensstijl bepaalt of jouw verouderingsproces vertraagt
Het verouderingsproces kunnen we nooit stoppen. Dat zit in onze genen ingeprogammeerd, het is biologisch bepaald. De gevolgen van het ouder worden kunnen we ook nooit stopzetten. Door een juiste levensstijl aan te nemen kunnen we echter wel het verouderingsproces flink vertragen, rimpels minder diep krijgen en er een frissere, jeugdiger, jonger en gezondere uitstraling van krijgen!

De volgende producten moeten we dagelijks eten om jonger te blijven:
Knoflook
Honing
Tomaten en het liefst tomatenpuree
Noten
Verse vette vis
Olijfolie

Absoluut niet eten!
Suiker, witte suiker. Dus geen snoep, koek, frisdranken, gebak en enz.
Alcohol. Van alcohol droog je uit. Heel af en toe een glaasje (rode) wijn is prima.
Koffie! Van cafeïne droog je uit.
De toegevoegde E nummers in voedsel producten. Smaakversterkers. Lees alle etiketten op voedsel aandachtig en probeer die E nummers zoveel mogelijk te vermijden!
Dierlijk vet, zeker geen varkensvet en andere harde vetten gebruiken!
Worst
Varkensvlees
Margarine
In vet gebakken voedsel
Wit brood
Keukenzout
(Te) scherpe specerijen (bv te veel zwarte peper)

Voeding om het rimpel proces en de huidveroudering te vertragen:
Fruit wat goed voor ons is: Appels, peren, pruimen, kersen, bessen (alle bessen!), gedroogd fruit, mango, ananas, meloen, perzik, papaja, aardbeien, druiven.
Verse (zelfgemaakte) fruitsappen
Groente wat goed voor ons is: Geraspte wortel, geraspte rode bieten, verse spinazie, ui, prei, broccoli, aubergine, selderij, knoflook, witte kool, kool, worteltjes, blad groenten, witlof, tomaten, paprika, sla, veldsla, molsla, zuurkool, alle groene groenten. Rauwkost en gestoofde groenten is beter dan gekookt!
Vis. Eet minimaal 3 a 4 keer per week verse vette vis, zoals: haring, zalm, sardines en makreel. (Sardines op brood, salade met tonijn en sardines, tomaat en peterselie.)
Kalkrijk voedsel. Zuurkool, amandelen, rozijnen, krenten enz.
Kruiden. Bonenkruid, tijm, marjolein, basilicum, bieslook, ui, knoflook en koriander.
Vruchtenmusli.
Rijst, graanproducten en bonen: Volkoren, tarwe, rogge, haver, muesli, soja, gierst, tahoe, alle bonen, alle erwten en zilvervliesrijst.
Aardappelen: bijzonder goed is in de schil gekookte aardappel!

Gezonde levensstijl vertraagt het verouderingsproces altijd!
Voldoende rust en slaap, een natuurlijke dag- en nachtritme, gezonde en volwaardige voeding, veel spontaan lachen, diep ademhalen, veel seks, veel bewegen in de frisse buitenlucht dragen allemaal bij tot het behoud van de eeuwige jeugd en jong zijn, voelen en blijven. Een gezonde levensstijl vertraagt het verouderingsproces altijd.

 

Leave a Reply

test